Depresia este definita ca fiind o stare de neliniste, amaraciune, deznadejde care ne afecteaza in primul rand sufletul iar mai apoi, in cazuri severe, ne poate afecta si trupul.

Statistici cu privire la depresie

tratament biblic pentru depresie

Statisticile cu privire la depresie continua sa creasca, aceasta fiind caracterizata drept boala secolului 21. Potrivit unor studii, peste 350 de milioane de oameni din intreaga lume se confrunta cu stari de depresie in diferite forme.

Datorita faptului ca aproximativ 5% din populatia lumii sufera de depresie, vanzarile de medicamente anti-depresive continua sa creasca de la an la an.

Oameni “slabi” din Biblie prin care Dumnezeu a lucrat

Moise

Numeri 11:12 - Oare eu am zămislit pe poporul acesta? Oare eu l-am născut, ca să-mi zici: ‘Poartă-l* la sânul tău, cum poartă doica** pe copil, până în ţara pe care ai jurat părinţilor lui că i-o vei da’?
Numeri 11:13 - De unde* să iau carne, ca să dau la tot poporul acesta? Căci ei plâng la mine, zicând: ‘Dă-ne carne ca să mâncăm!’
Numeri 11:14 - Eu* singur nu pot să port pe tot poporul acesta, căci este prea greu pentru mine.
Numeri 11:15 - Decât să Te porţi aşa cu mine, mai bine omoară-mă, Te rog, dacă mai am vreo trecere înaintea Ta, ca să nu-mi mai văd* nenorocirea.”

Iona

Iona 4:3 - Acum*, Doamne, ia-mi viaţa, căci vreau mai bine să mor** decât să trăiesc!”

Iov

Iov 3:26 - N-am nici linişte, nici pace, nici odihnă, şi necazul dă peste mine.”

David

Psalmul 40:12 - Căci rele fără număr mă împresoară, m-au ajuns* pedepsele pentru nelegiuirile mele şi nu le mai pot suferi vederea. Sunt mai multe decât perii capului meu şi mi se înmoaie** inima.
Psalmul 40:13 - Izbăveşte-mă*, Doamne! Vino, Doamne, degrabă în ajutorul meu!

Ieremia

Ieremia 15:10 - Vai de mine*, mamă, că m-ai născut pe mine, om de ceartă şi de pricină pentru toată ţara! Nu iau cu împrumut, nici nu dau cu împrumut, şi totuşi toţi mă blestemă!

Prin toti acesti oameni si prin multe alte exemple din Biblie intelegem cat de slabi suntem noi ca si oameni, dar atunci cand in fata unui om, care este 0 se adauga un 1, care este Dumnezeu, “cel rau” nu mai are putere asupra ta.

Ce ne-a spus Isus despre starile de depresie:

tratament biblic pentru depresie

Haideti sa vedem ce ne-a spus Isus in legatura cu frica/problemele/greutatile noastre din aceasta viata.

Frica – Ingrijorare – Problema – IntrebareCe ne spune Isus
Sufletul meu este flamandEu sunt painea vietii
Sunt ratacit in aceasta lumeEu sunt lumina lumii
Nu gasesc nicio cale de scapareEu sunt usa
Ma simt pierdutEu sunt Pastorul cel bun
Nu am nicio directie in viataEu sunt Calea, Adevarul si Viata
Imi e frica de moarteEu sunt Invierea si Viata

In Biblie, Dumnezeu ne spune “nu te teme” de 365 de ori pentru ca in fiecare zi din an sa avem nadejdea ca El este cu noi.

Singura noastra grija ar trebui sa fie aceea de a nu lasa pacatul sa intre vietile noastre.

Nu te izola de oameni

Majoritatea oamenilor care trec prin stari de depresie, au tendinta de a se izola de restul lumii, refuzand sa mai comunice cu cei din jur.

Izolarea aceasta nu te va ajuta sa depasesti depresia, chiar din contra, iti poate accentua starile.

Important este sa ai grija cu cine discuti despre problemele si starile pe care le traiesti pentru ca sunt si oameni care te vor judeca sau se vor amuza oarecum, neintelegand situatia prin care treci. Nu ai nevoie de asa ceva.

Pasii de urmat pentru vindecarea depresiei

tratament biblic pentru depresie

Daca si tu te confrunti cu depresia sau ai cunostinte care nu reusesc sa se elibereze, iti recomand urmatorii pasi spre vindecare:

  1. Rugaciunea si apropierea de Dumnezeu

Prin rugaciune, noi vorbim cu Dumnezeu iar prin Biblie, Dumnezeu ne vorbeste noua. Iti recomand sa citesti zilnic din Biblie, sa asculti predici si sa te rogi Lui Dumnezeu.

  • 2. Marturisteste-ti viata unui slujitor al Domnului

Cauta un slujitor al Domnului, un om care traieste cu Dumnezeu, marturiseste-ti pacatele si rugati-va impreuna, spune-io problema cu care te confrunti si cere-i sfaturi. Urmeaza-i sfaturile, atata timp cat acele sfaturi sunt Biblice. Mergi constant la biserica.

  • 3. Consulta un psiholog/psihiatru

Oamenii ne pot da sfaturi, doctorii ne pot da medicamente, vindecarea doar Dumnezeu ne-o poate da. Dumnezeu sa te binecuvanteze, amin !

Articol inspirat din predica domnului Cristi Boariu. APASA AICI pentru a asculta predica.

Pentru carti, schite de predici si devotionale scrise de Cristi Boariu, APASA AICI.

Tratament Biblic pentru depresie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *