In aceasta perioada de carantina, majoritatea oamenilor aleg sa piarda timpul prin diferite moduri care nu aduc nimic benefic.

Fie uitandu-se excesiv la seriale, jucand jocuri pe calculator, panicandu-se si facandu-si idei si scenarii asupra lucrurilor care vor urma, toate aceste lucruri nu ne aduc nimic benefic.

carantina corona virus

Somnul excesiv si “leneveala” si sedentarismul se vor instala rapid in stilul nostru de viata, dupa aceea ne va fi destul de greu sa renuntam la ele.

Chiar si in aceste zile cand trebuie sa stam in casa, trebuie sa ne antrenam creierul si sa nu cadem in acea stare de letargie.

Cand aceasta perioada de carantina va trece, este destul de posibil sa observam ca am scapat de virus dar ne-am ales cu :

– anxietate sociala ;
– deprezie ;
– sedentarism ;
– atacuri de panica ;
– pierderea poftei de viata ;

Aceia dintre noi care locuiesc la case, sunt de departe mai avantajati fata de cei de la bloc. Oricat de mare ar fi apartamentul tau, te vei simtii limitat intre 4 pereti.

Cei de la case pot iesii in curte, pot face diverse activitati prin gospodarie, toate aceste lucruri ii vor ajuta sa nu piarda contactul cu “viata”.

Insa, chiar si pentru noi, cei care locuim la bloc, sunt destule oportunitati de a face ceva util cu acest timp liber pe care il avem.

Iata cateva dintre activitatiile mele, pe care vi le recomand si voua in aceasta perioada :

– exercitii fizice ;
– cititul ;
– petreceti timp impreuna cu familia ;
– rugaciune si meditatie – apropierea fata de Dumnezeu ;
– invatati lucruri noi, internetul poate fi folosit si in scopuri utile ;
– incercat sa va cunoasteti mai bine pe voi ;
– faceti diverse activitati casnice (gatit, curatenie, reamenajari ) – este foarte importanta activitatea ;

Incercati sa ganditi pozitiv si sa fiti optimisti, poate ca aceasta perioada este un bun prilej de a schimba in bine unele lucruri in viata voasta.

Perioada de carantina – Beneficii
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *