Invidia, rautatea si egoismul hranesc anxietatea fiind trasaturi regasite la majoritatea persoanelor anxioase, depresive si a celor care se confrunta cu atacuri de panica.

Invidia si anxietatea 

invidia cauza anxietatii
invidia cauza anxietatii

Cu totii am fost cel putin odata invidiosi pe cineva, din diverse motive:

– are o masina mai buna ca a noastra
– o prietena mai frumoasa
– bani mai multi
– o casa mai frumoasa
– arata mai bine ca noi
– este mai apreciat ca noi etc.

Aceasta invidie nu face decat sa ne afecteze psihicul, facandu-ne sa ne pierdem increderea de sine, nu vom mai aprecia ceea ce avem si vom tanjii mereu dupa ceea ce are vecinul.

Un om invidios nu este capabil sa se bucure pentru ceea ce are prietenul sau si va suferii de fiecare data cand va vedea pe cineva ca are ceea ce el isi doreste, simtindu-se mereu inferior altor oameni.

Cand esti invidios pe cineva, incearca sa petreci cat mai mult timp cu el, sa aflii ceea ce-l motiveaza si cum reuseste sa obtina anumite lucruri, bucura-te de succesul lui pentru ca poti invata ceva si cu siguranta vei fi mult mai fericit !

Un lup flamand e mai pasnic decat un om invidios.

Rautatea si anxietatea

rautatea cauza anxietatii
rautatea cauza anxietatii
De cele mai multe ori, oamenii invidiosi au si o rautate interioara.
Ei se vor bucura atunci cand nu iti va merge bine, cand vei cadea sau cand ti se va intampla ceva rau.

Mai mult de cat atat, aceasta rautate ii va face sa iti puna piedici, sa te descurajeze, facand tot posibilul ca tu sa nu ajungi mai sus de cat ei.

Daca esti un asfel de om, incearca sa fi mai preocupat de viata si de actiuniile tale, nu de ale altora, invata de la altii, in loc sa-i injuri, roaga-i sa te ajute, asfel vei putea ajunge chiar tu un om de invidiat si vei avea o liniste sufleteasca si pace, mult mai benefica de cat ura si invidia.

Un fir de bunătate trage mai puternic decât o frânghie de răutate.

Egoismul si anxietatea

egoismul cauza anxietatii
egoismul cauza anxietatii

De asemenea, egosimul este un factor foarte important in declansarea stariilor anxioase insa acesta poate fi chiar benefic daca nu este exagerat.

Exista mai multe tipuri de egoism insa nu vom vorbii acum despre ele. Vom vorbii despre acel egoism exagerat, in care daca tu ai ceva, te ascunzi si il tii doar pentru tine.

Nu vrei sa imparti nimic cu nimeni, nici macar un sfat, tot ceea ce te intereseaza este sa iti fie tie bine si nu iti pasa de ceilalti.

Acest lucru nu este benefic psihicului, bucuria pe care o ai atunci cand daruiesti ceva, oricat de neinsemnat ar fi acel lucru, este o bucurie pe care chiar daca nu o realizezi, creierul nostru o percepe si se bucura de ea. Incearca sa oferi si sa ajuti de cate ori poti, orice mic gest te va ajuta sa te simti bine in interiorul tau.

La ce-mi foloseste intinderea lumii, daca picioarele mi-s la stramtoare?!

 
Invidia, rautatea si egoismul hranesc anxietatea

2 thoughts on “Invidia, rautatea si egoismul hranesc anxietatea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *