O minte “inundata” de gandurile negative, este caracterizata printr-o stare aproape continua de pesimism, cinism si o tendinta pe care acea persoana o are de a se concentra doar asupra aspectelor negative ale vietii.

fara ganduri negative

Cum ne afecteaza gandurile negative ?

Atunci cand gandurile negative predomina in viata unui om, acesta este predispus in a avea stari de depresie, anxietate, scaderea stimei de sine, deznadejde etc.

Calitatea vietii, bunastarea sunt si ele afectate de o gandire negativa.

De asemenea, relatiile unei persoane negativiste cu cei din jurul ei, vor fi si ele afectate.

Factori care atrag o gandire negativa

Gandurile negative pot fi o consecinta a mai mult factori printre care se enumera si:

experientele/traumele din trecut

mediul in care traiesti

– anturajul

– pacatele in care traiesti

gandurile negative

Sfaturi pentru a elimina gandurile negative

Nu vei putea evita aparitia gandurilor negative, dar le pot ignora. Lasa gandurile sa vina si sa plece, nu le permite sa isi faca “cuib” in mintea ta.

Cand apare un asemenea gand, lasa-l sa plece, nu incepe sa il dezvolti si sa iti faci diferite scenarii negative in minte.

Implica-te in activitati frumoase, ajuta-i pe cei din jurul tau, gaseste-ti o pasiune constructiva, exercitiile fizice te vor ajuta si ele.

Pentru a-i ajuta pe cei din jur, nu trebuie neaparat sa sa le dai bani si atat. Ajutor poate insemna sa ii faci cumparaturile unui vecin mai in varsta, sa tai lemnele sau sa ii sapi gradina unei vaduve etc.

De asemenea, este important sa identifici aceste ganduri negative care iti fac rau. Aceasta batalie este una spiritiala in care bineinteles ca avem nevoie de ajutorul Lui Dumnezeu.

2 Corinteni 10:3 – Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească.

2 Corinteni 10:4 – Căci* armele cu care ne luptăm** noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca sㆆ surpe întăriturile.

2 Corinteni 10:5 – Noi răsturnăm* izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu, şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos.

Un alt lucru important este sa traiesti momentul prezent, sa nu mai judeci,invidiezi, barfesti persoanele din jurul tau. Facand aceste lucruri, vei deveni mai constient de gandurile negative si le vei lasa sa plece atunci cand apar.

sfaturi pentru gandurile negative

Schimbarea mentalitatii nu este una usoara, de aceea iti recomand sa cauti ajutorul Lui Dumnezeu, in primul rand, apoi cauta un slujitor al Domnului care se va ruga impreuna cu tine. De asemenea, poti incerca si sa urmezi unele tehnici psihoterapeutice care sa te ajute.

Gandurile noastre nu sunt un subiect neglijabil pentru ca in majoritatea cazurilor, ceea ce gandesti determina ceea ce devii.

Cu seriozitate si implicare, vei reusi sa transformi gandurile negative intr-o gandire pozitiva de anslamblu a vietii tale.

Elimina gandurile negative

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *