Informatii si sfaturi utile pentru jocurile de noroc si anxietate

jocuri de noroc consecinteDependenta fata de jocurile de noroc poate declansa starile de anxietate datorita starilor interioare pe care le avem atunci cand jucam.

Aceste stari, chiar daca nu le constientizam in acele momente, ne provoaca traume destul de grave la nivelul creierului, ne pierdem stima si increderea de sine, chiar ne si slabeste inima si multe alte efecte negative pe care noi nu le constientizam.

Pe langa aceste efecte care apar la nivelul creierului, pierderea banilor este un factor la fel de important in declansarea anxietatii pentru ca, dupa ce pierdem banii respectivi, care probabil ne erau necesari pentru alte lucruri, ne vin in minte o multitudine de ganduri, de regrete si practic ne injosim singuri.

jocurile de noroc provoaca anxietateaMajoritatea persoanelor care ajung dependente de aceste jocuri de noroc, sunt oameni simplii, cu o stare financiara medie sau chiar precara.

Gandul unui castig rapid, gandul de a ne imbogatii peste noapte, face foarte fragila trecerea de la placerea de a juca la dependenta.

Un lucru foarte important de stiut este faptul ca dependenta pentru jocurile de noroc este cel putin la fel de grava ca aceea pentru droguri, alcool, tutun etc.

Odata instalata aceasta dependenta, va fi foarte greu sa scapam de ea, uneori find nevoie chiar de a consulta un psiholog, dar nici acest lucru nu iti garanteaza ca vei reusii sa depasesti aceasta “boala”.

jocuri de noroc si anxietate

Am auzit multi oameni care spun ca joaca doar de placere, este o distractie pentru ei, DAR, cum spuneam mai sus, trecerea de la placere la dependenta se face extrem de usor, uneori nici nu iti vei da seama cand vei ajunge sa fi dependent.

Daca pentru tine jocurile de noroc sunt doar o placere in acest moment sau daca inca nu ai jucat dar te gandesti sa incerci, recomandarea mea este sa stai departe de aceste lucruri, chiar daca crezi ca te poti controla si ai o stapanire de sine buna, nu merita sa risti.

Facandu-ti un obicei din aceste jocuri, mai devreme sau mai tarziu vei cadea in patima lor si pierderile vor fi foarte mari si aici, nu ma refer doar la pierderile financiare.

Despre jocurile de noroc si anxietate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *