De ce tace Dumnezeu cand avem probleme ? Este intrebarea pe care fiecare dintre noi ne-o punem atunci cand suntem intr-o situatie dificila, ne confruntam cu o boala sau cu un necaz.

Nu am un raspuns categoric cu privire la aceasta intrebare, dar citind Biblia, putem trage anumite concluzii.

raspunsul lui Dumnezeu

Ca un prim raspuns in legatura cu tacerea lui Dumnezeu in timpuri grele, de incercare, as vrea sa va intreb si eu ceva :

Atunci cand totul va mergea bine, nu va lipsea nimic si aveati de toate din belsug, de ce nu-L cautati pe Dumnezeu ? 

Furtunile din viata noastra, sunt examene pe care trebuie sa le trecem singuri

Trebuie sa stim ca nimic nu se poate intampla fara voia Domnului.
Dumnezeu nu ne ispiteste, dar permite uneori diavolului sa ne puna la incercare, permite greutati si probleme in viata noastra pentru a vedea si a ne testa credinta.

Cum ne vorbeste Dumnezeu

De cele mai multe ori, cand ne este foarte greu, ne rugam o zi, doua, o saptamana  si totusi problemele nu dispar, Dumnezeu tace… ne intrebam DE CE TACE DUMNEZEU CAND IMI ESTE GREU ?

Cum de ce ? … Dumnezeu a incercat sa-ti vorbeasca, dar erai prea ocupat cu lucrurile tale, cu gandurile si preocuparile tale pamantesti pentru a-L asculta.

In loc sa mergi la biserica, ai preferat sa dormi, sa iesi la o bere cu prietenii, sa mergi la un gratar, nu ai fost interesat de cuvantul lui Dumnezeu cand totul iti mergea bine, Domnul si-a predat lectia, acum este timpul pentru examne.

Daca nu ai fost prezent si nu ai ascultat cuvantul lui Dumnezeu, este posibil sa iti fie destul de greu in timpul examenului.

Dumnezeu este drept, el nu iti ” va soptii ” nimic in timpul examenului, trebuie sa treci singur acest test, pentru a obtine un calificativ in fata Domnului.

Tacerea lui Dumnezeu si a doua sansa la examen

Deci, daca esti intr-o perioada dificila, o perioada de examen, nu incerca sa-L acuzi pe Dumnezeu pentru problemele tale.
EL si-a predat lectia, si-a facut auzit cuvantul si solutia pentru problemele tale, dar tu ai fost prea ocupat sa le asculti sau pur si simplu nu ti-a pasat, te-ai crezut de neclintit.

Dumnezeu ne raspunde

Cu toate acestea, in bunatatea Lui, Dumnezeu ne mai da o sansa, chiar daca picam examenul.

Ne da inca o sansa sa-L cunoaste, sa-I ascultam cuvantul, sa ne apropiem de El.

Nicio furtuna nu e pentru totdeauna, perioada grea va trece, important e ceea ce vei face dupa.

Daca atunci cand iti va fi bine, vei considera ca totul ti se cuvinte si nu-I vei multumii lui Dumnezeu, nu-L vei cauta si nu vei incerca sa te apropii de El, la urmatorul “examen”, urmatoarea incercare din viata ta, e posibil sa te printa din nou nepregatit si din nou iti va fi foarte greu.

Nu incerca sa-L pacalesti pe Dumnezeu : Articol AICI
De ce tace Dumnezeu cand avem probleme ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *