Sa ramai pozitiv in timpurile pe care le traim pare a fi o provocare pentru tot mai multi oameni. Parca oriunde te-ai uita si orice ai asculta esti “atacat” de lucruri care te afecteaza in mod negativ din punct de vedere mental.

pozitiv tehnici

Ce este pozitivitatea?

Pozitivitatea este capacitatea de a ramane focusat pe aspectele bune ale vietii si puterea de a privi mereu jumatatea plina a paharului, nu cea goala.

Este important sa gasesti echilibrul intre a fi pozitiv in fiecare minut al vietii tale dar, in acelasi timp sa ramai constient si sa abordezi rational orice fel de situatie in care te vei afla.

O persoana pozitiva va avea mult mai multe beneficii din punct de vedere psihic fata de o persoana negativista.

Cum sa ramai pozitiv – Tehnici

  • 1. Fii multumitor

Nu uita sa multumesti in fiecare zi si sa fi recunoscator pentru tot ceea ai ai primit/ ti s-a intamplat/ ai avut. Incepe chiar de dimineata prin a-i multumi Lui Dumnezeu ca te-ai trezit, multumeste pentru ca ai un loc de munca, ca ai un acoperis deasupra capului, ca ai cu ce sa te imbraci. Fii recunoscator pentru tot.

  • 2. Gaseste bucurie in lucruri mici

Deconecteaza-te de la griji si ganduri. Invata sa observi zambetul unui copil, bucura-te de razele soarelui, admira natura. Multumeste-te cu putin pentru ca putinul nu iti va lipsi niciodata.

  • 3. Inconjoara-te de oameni pozitivi

Incearca mereu sa te inconjori de oameni pozitivi, oameni cu scopuri frumoase in viata. Esti liber sa iti alegi persoanele cu care sa iti petreci timpul liber, alege oameni cu valori sanatoase.

  • 4. Nu te neglija

Fa tot ceea ce depinde de tine pentru a iti pastra corpul si mintea sanatoase. Nu-ti pierde noptile deoarece un program de somn deficitar va avea efecte negative asupra vietii tale, mai devreme sau mai tarziu.

Ai grija ce, cum si cand mananci. Un program bine structurat al meselor zilnice te va ajuta.

Fa sport cat mai des. Nu trebuie neaparat sa mergi la sala, poti face exercitii si acasa.

Daca ai o viata bine organizata, din toate punctele de vedere, iti va fi mai usor sa controlezi suisurile si coborasurile care vor aparea.

  • 5. Seteaza-ti obiective

Atunci cand iti setezi anumite obiective, vei fi motivat sa le atingi, iti va creste pozitivitatea si vei avea un scop pentru care sa lupti. Este important sa iti alegi bine obiectivele pentru a fi atat o provocare cat si obiective posibil de indeplinit.

  • 6. Gaseste-ti un hobby

Cauta o activitate care sa te relaxeze si practica acel lucru in fiecare zi. Poate fi cititul, pictatul, o simpla plimbare prin parc sau prin natura.

  • 7. Rugaciunea

Chiar daca am lasat la urma acest subiect, personal consider rugaciunea, cititul Bibliei si mersul la biserica ca fiind cele mai importante lucruri pe care fiecare dintre noi trebuie sa le facem.

ramai pozitiv

Concluzie – Cum sa ramai pozitiv

Implementeaza aceste lucruri vietii tale facandu-le constant si in timp vei vedea schimbari in bine. Nu am spus ca este usor sa ramai pozitiv in lumea in care traim dar, exersand vei reusi.

Pentru motivatie iti recomand sa citesti acest articol: APASA AICI

Cum sa ramai pozitiv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *