O minune este un eveniment sau o realitate aparent imposibilă care este atribuită intervenţiei divine. Minunile sunt moduri prin care Dumnezeu poate interveni în vietile noastre şi poate face lucruri care depăşesc înţelegerea sau puterea umană.

pretul unei minuni

In Biblie vom gasi numeroase minuni facute de Fiul Lui Dumnezeu, Isus Hristos, cum ar fi vindecarea bolnavilor şi învierea morţilor. Acestea sunt considerate minuni datorită faptului că au fost realizate într-un mod pe care nimeni nu il putea intelege sau reproduce.

Prin harul lui Dumnezeu, minunile nu s-au oprit odata cu inaltarea la cer a lui Isus Hristos, acestea au continuat si continua sa fie prezente in vietile oamenilor credinciosi chiar si in zilele noastre.

In cele ce urmeaza, vom vedea cum credinta unei fetite de 8 ani a fost suficenta pentru salvarea fratelui ei.

Tess si pretul unei minuni

Tess, în vârstă de opt ani, i-a auzit pe mama și pe tata vorbind despre fratele ei mai mic, Andrew. Tot ce știa ea era că acesta era foarte bolnav și că banii familiei erau foarte putini.

Doar o intervenție chirurgicală foarte costisitoare l-ar putea salva acum și părea că nu era nimeni care să le împrumute banii necesari. L-a auzit pe tata spunând mamei ei cu o disperare șoptită: „Numai o minune îl poate salva acum”.

Tess s-a dus în dormitorul ei și a scos un borcan de sticlă pe care il avea ascuns intr-un dulap. Ea a turnat toate monedele din borcan pe podea si a inceput sa numere cu atenție. De trei ori, chiar.

Punând monedele înapoi în borcan, s-a strecurat pe ușa din spate și a mers șase străzi distanta până la farmacia Rexall.

A așteptat cu răbdare ca farmacistul să-i acorde puțină atenție, dar el era prea ocupat să vorbească cu fratele său care venise din Chicago.

Tess - o minune

Tess și-a răsucit picioarele și și-a dres glasul incercand sa capteze atentia farmacistului, acesta insa nu parea preocupat de ea. În cele din urmă, a luat o moneda din borcanul ei și a lovit-o pe blatul de sticlă din fata farmacistului. Asta a functionat.

– Ce vrei ? întrebă farmacistul oarecum enervat de insistenta fetitei.

– Ei bine, vreau să vorbesc cu tine despre fratele meu, răspunse Tess înapoi pe același ton enervat. Este foarte, foarte bolnav și vreau să cumpăr o minune.

– Pardon ?, spuse farmacistul.

– Numele lui este Andrew și are ceva rău care îi crește în cap, iar tatăl meu spune că doar o minune îl poate salva acum. Deci, cât costă o minune ?

– Aici nu vindem minuni, fetițo. Îmi pare rău, dar nu te pot ajuta”, a spus farmacistul, puțin induiosat.

– Ascultă, am bani să plătesc pentru asta. Dacă nu sunt de ajuns, voi aduce restul. Spune-mi doar cât costă.

Fratele farmacistului era un bărbat bine îmbrăcat. S-a aplecat și a întrebat-o pe fetiță:

– De ce fel de minune are nevoie fratele tău ?

– Nu știu, a răspuns Tess cu ochii înlacrimați. Știu doar că este foarte bolnav și mama spune că are nevoie de o operație. Tata nu poate plăti pentru asta, așa că vreau să-mi folosesc banii mei.

– Cati bani ai ? a întrebat bărbatul din Chicago.

– Un dolar și unsprezece cenți, răspunse Tess. Sunt toți banii pe care îi am, dar pot obține mai mulți dacă e nevoie.

o minune

– Ei bine, ce coincidență, a zâmbit bărbatul. Un dolar și unsprezece cenți – prețul exact al unui miracol pentru frații mai mici. I-a luat banii într-o mână și cu cealaltă i-a apucat mănușa spunandu-i:

Du-mă acolo unde locuiești. Vreau să-ți văd fratele și să-ți cunosc părinții. Să vedem dacă am genul de minune de care ai nevoie.

Omul acela bine îmbrăcat era dr. Carlton Armstrong, chirurg, specializat în neuro-chirurgie. Operația a fost finalizată fără taxe și nu a trecut mult până când Andrew a ajuns din nou acasă fiind mult mai bine.

Mama și tata vorbeau bucuroși despre lanțul de evenimente care i-au condus în acest loc.

– Operația aceea, a șoptit mama ei. A fost un adevărat miracol. Mă întreb cât ar fi costat?

Tess zâmbi. Ea știa exact cât costă o minune.. un dolar și unsprezece cenți plus credința sincera a unui copil.

Cât costă o minune ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *