Tot mai multi tineri se confrunta cu stari anxioase, atacuri de panica si depresie.
Se spune ca depresia, este boala secolului nostru datorita ritmului alert al vietii si al stresului.

anxietatea la adolescenti

Nu stim sa apreciem lucrurile marunte, nu suntem recunoscatori pentru ceea ce avem si ravnim mereu la ceea ce au altii.

Rautatea, invidia si frustrarea si-au facut loc in sufletele noastre si de aceea uitam sa mai zambim, sa ne mai bucuram si sa fim fericiti pentru succesul aproapelui nostru.

Ne dorim sa ne cada totul din cer, sa primim totul de-a gata, uitand de fapt cat de frumos este acel sentiment cand reusesti sa obtii cu greu ceva, prin munca si prin perseverenta.

Promovam penibilitatea, scandalurile, non valorile, ne injosim singuri pentru motive financiare, ne facem “idoli” si exemple de urmat din oameni care nu ofera nimic valoros societatii, doar pentru ca au o situatie financiara buna si sunt bine vazuti intr-o societate care promoveaza … prostia.

Mentalitatea daunatoare a celor din noile generatii

In ziua de astazi, copii se nasc cu tehnologia in mana, parintii fac o mare greseala lasandu-i sa navigheze dupa bunul plac pe internet.

mentalitatea daunatoare a tinerilor

Nu mai exista comunicare intre copii si parinti, acestia din urma fiind multumiti daca copilul nu plange si sta toata ziua cu tableta in mana.

La fel ca si la televizor, pe internet se promoveaza si se cauta non valorile, oamenii care nu au nimic util de spus sau de aratat.

Multi indivizi si-au dat seama de ceea ce cauta publicul, de aceea parca peste noapte, au aparut pe youtube diverse personaje, care parca si-au facut un scop din a promova penibilitatea, prostia, doar pentru a ” prinde ” bine si a castiga bani de pe urma naivitatii copiilor.

Generatiile “teleghidate”, lipside de perspectiva

Pe masura ce vor creste, acesti copii vor crede se poate traii si asa, se poate fara munca, fara scoala, vor crede ca totul li se cuvine si ca nu trebuie sa munceasca pentru a obtine ceva, pentu ca asa au vazut la “idolii lor”.

Majoritatea copiilor, vor sa devina interlpoti, mafioti, pesti, pentru ca asta e ceea ce se promoveaza, cu asta au crescut si asa vor crede ca este normal.

Problemele vor aparea insa cand vor creste si se vor lovii de viata si de problemele ei.

Cu siguranta nu vor intelege de ce ei trebuie sa mearga la munca, de ce ei nu au tot ce isi doresc, de ce nu le mai vine totul de-a gata, cum au fost obisnuiti.

Cand aceste lucruri se vor intampla, le va fi destul de greu.

anxietatea si mentalitatea gresita

Concluzie:
Incercati sa petreceti cat mai mult timp cu copii dumneavoasta, nu ii lasati nesupraveghiati ore in sir pe internet, discutati cu ei si explicatiile ca viata nu e cea de pe internet sau de la televizor.
Nu incerca sa ii oferi copilului tau orice iti cere, e copil… e normal sa vrea de toate, se va obisnuii asa si nu va intelege cand ii vei spune “ nu am ” si ii va fi foarte greu cand va creste.
Anxietatea la tineri – Mentalitate daunatoare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *