Persoanele care trec prin stari de anxietate trebuie sa constientizeze faptul ca si alimentele pe care le consumam pot contribui intr-un mod pozitiv sau negativ asupra starii generale de anxietate.

alimente anxietate

Anxietatea este o emoție comună și adesea copleșitoare, care poate avea un impact semnificativ asupra vieții de zi cu zi.

Diferite studii au demonstrat ca nutrientii pe care ii consumam ne pot afecta sanatatea creierului si starea emotionala.

In ceea ce urmeaza vor vorbi despre importanta alimentelor pe care le consumam si cum acestea ne pot ameliora starile de anxietate.

Recomandari

Acizii grasi omega 3 sunt un grup de nutrienti care au un rol destul de important in mentinerea sanatatii creierului. Omega 3 poate ajuta la imbunatatirea functiei cognitive si a starii de spirit in general. Putem gasi omega 3 in nuci, seminte, somon, dar si in legumele cu frunze verzi (spanac, salata etc.)

Vitamintele B (B6, B12), au de asemenea un rol important pentru sanatatea creierului. Aceste vitamine se gasesc intr-o varietate de alimente inclusiv legume, peste etc. Aceste vitamine ajuta la productia de neurotransmitatori in creier.

Antioxidantii sunt si ei important pentru protejarea celulelor. Putem gasi antioxidanti in legume, fructe de padure etc.

De evitat

  1. Cofeina
  2. Alcoolul
  3. Substantele halucinogene
  4. Alimentele procesate bogate in zaharurui si grasimi nesanatoase

Limitarea acestora sau evitarea lor in totalitate poate avea un impact benefic asupra starilor de anxietate, ducand la reducerea semnificativa a acestora.

regim anxietate

Planificarea si pregatirea meselor

Încorporarea unei varietăți de alimente bogate în nutrienți la mesele si gustarile pe care le iei, te poate ajuta sa optimizezi nutrientii de care creierul are nevoie pentru a funcționa intr-un mod optim.

O modalitate de a face acest lucru este includerea unui amestec de proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați la fiecare masă.

Este recomandat sa apelezi la oameni care au studii in acest domeniu si sa le ceri sfaturi sau chiar un regim personalizat.

Anxietate: alimente recomandate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *